20 évünk elszelelt! Nosztalgiázis (2017).


 Egyesületem a Szigethalmi TE megérdemli hogy emlékezzek rá! Elkezdem feltölteni a KLUB "aranyos emlékeit". Itt az első "fejezet".
2017 szeptember 3-án megszálltuk a Tököli parkerdőt! Élénk csevej, vidám kacaj és illatorgia töltötte be az az erdészház körüli teret. A MI bakancsosaink lakták be.
Piknik a parkerdőben.
 Idén lett 20 éves a Szigethalmi TE. Az avartiprók kompániáján kívül megtisztelte Fáki László (polgármesterünk) és Sztrapkó Norbert (egyik városatyánk) is a rendezvényünket. Jó tudni, hogy „számítunk” nekik, kellemetes érzés, hogy odafigyelnek ránk.
Jólesik a figyelem!

 A napot egy kis túrázással és nagy eszem-iszommal múlattuk. Habzsoltuk az „élvezeteket”. 
Kemény munka után megérdemelt pihenés!




Felnőttkorba léptünk

 A Szigethalmi TE idén ünnepli alapításának 20. évét. Szép kerek szám ez, régebben, sőt néhány államban még ma is a nagykorúság kezdete a 21. életév volt. Ennek alapján joggal mondhatjuk, hogy jövőre felnőttkorba lépünk. Idén a nagy „esemény” előtt még tartsunk egy sodró lendületű, vidám bulit. Tekintsünk vissza közösen „fiatalságunk” küzdelmes és szép időszakára. Adjunk számot az elmúlt időszakban megtett útról, jelöljük ki a jövő céljait.
 A MI egyesületünk tényleg egy „alulról jövő” kezdeményezés szülötte. 1992. április 28-án jött létre Szigethalmon a Szent István Általános Iskola Szabadkai úti épületében. Egy tanár és 13 lelkes diák elhatározta, hogy létrehoz egy közösséget. Akkor még szó sem volt arról, hogy környezettudatosság, lokálpatriotizmus. 14, a természetet szerető, a mozgásban örömét lelő ember együtt akarta tölteni a szabadidejét kinn a jó levegőn.
 Beléptünk a Magyar Sportturisztikai Szövetségbe és belevetettük magunkat a versenysportba. Egyre nőtt az ismertségünk, a tagságunk. Az önkormányzat és lelkes szponzorok segítségével megrendeztük első versenyeinket. Az 1996-os évben megrendezett teljesítménytúrázó bajnokságon például-ahogy erről a Nemzeti Sport 1997. április 4-i száma is beszámolt- a megszerezhető 6 bajnoki aranyéremből ötöt söpörtünk be.
 Így megérett a helyzet, hogy „legalizáljuk” az egyesületünket. 1997 végén tartottuk alakuló közgyűlésünket. Egyesületünk azóta hivatalosan is sportegyesület. Sportsikerinknek garmadájára lehetünk büszkék. Tucatnyi országos bajnoki címre, rengeteg kupára és éremre, melyek vitrineket töltenek meg. Lefutottuk a Bécs-Budapest, a Békéscsaba-Arad (ezt retúrba) ás a Kassa-Miskolc távokat. Képviseltük tágabb és szűkebb hazánkat német, szerb, lengyel, osztrák és svéd versenyeken.
Söderhamn tájfutóverseny (Svédország)- indulnak a szigethalmiak
 Számos olyan tömegsportversenyt rendeztünk, mely az egész ország széles sportológárdáját megmozgatta. Mi rendeztünk olyan azóta is nosztalgiával emlegetett teljesítménytúrákat, mint az Árpád vezér 200, (Az ország leghosszabb ilyen távú versenye volt.), de említhetném a Pro Patria, a Via Dolorosa vagy a 4x56 teljesítménytúrákat is. Jelzést festettünk, erdőt takarítottunk, óvtuk természeti értékeinket. Lelkes, vidám és összetartó csapatunk volt.
Emberkígyónk az erdőben...
  Ahogy a jó bor-mikor érik- megváltoztatja a karakterét., a mi egyesületünk is változott. Az élsportot szép lassan felváltotta a tömegsport a mindennapjainkban. Rájöttünk, arra, hogy milyen jó mások sikerének ünneplése. Látni azokat a mosolygós, fáradt, de elégedett arcokat, akiknek MI biztosítottuk a versenyzési lehetőséget. Járjuk az országot hóban, viharban, napsütésben. Jókedvtől hangos közösségünk bejárta már kies hazánk minden zegét-zugát.
 
Sárdagasztás a Naszály oldalában
 Nagykorúak lettünk, ezért ideje, hogy újabb megújulás jöjjön.   
 Biztos kézben van a vezetés, közösségünk erős és összetartó. Végre az lesz a dolgom, mint tiszteletbeli elnöknek, hogy hirdessem a világban, hogy Magyarország szívében, Szigethalom városában működik egy remek egyesület. Ennek az egyesületnek minden tagját a természet szeretete, a lokálpatriotizmus és társainak feltétlen megbecsülése jellemzi. Olyanok vagyunk, mint jelképünk, sün: elszántan, fújtatva, kitartóan járjuk az erdőt.
Rácsodálkoztunk a természetre

 Azt kívánom az elkövetkező évekre, hogy olyanok legyünk, mint a „perpetuum mobile”. Egészséget, gyarapodást és legalább olyan sikeres következő 20 évet kívánok a Szigethalmi TE minden tagjának, mint amilyet az előző 20 évben átélhettem én is veletek.
(A képek jó részét és,készítettem, de köszönöm Sziklavári Sándornak hogy Ő is adott képeket!)
Nád Béla a Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A "Sündörgök" sikere

Lillafüredi pillanatok!