Értünk! Nekünk!


  Az UTÓD-ról röviden

 

Bata Ilona válogatott mezben
                                                      

 Mikor búcsúztam a Szigethalmi TE elnöki tisztségétől, csak reméltem, hogy jó kezekbe kerül az egyesület.

 Ma már tudom, hogy abba került. Bata Ili, Sziklavári Marcsi és Krizsa István tovább vitte a „lángot”. Kicsit más lett a prioritás, de maga az EGYESÜLET él és prosperál. Nemrég 2 busznyi avartipróval közösen „haraptak” egy nagyot hazánk szépségeiből. Ez így megy rendszeresen hónapról hónapra.

Most utódomról írnék pár sort! Pár fotóval színesítem a "mondandómat".

Bata Ilona szárnyai alatt-2009 50km OB
                            

3 területen is maradandót alkotott.

Ezek a területek:

1. A sport területén kiemelkedő, országos szintű eredményeket ért el, sportolói pályafutása során 6 országos bajnoki címet nyert el 1978-81 között. Kétszer képviselte szűkebb és tágabb pátriáját az olimpiákon:1976-ban Montrealban, 1980-ban Moszkvában. Mindezt egy olyan sportágban-az evezésben-, mely kicsit mostohagyermek sportéletünk palettáján. Legkiemelkedőbb sikere 1980-ban volt, amikor a 2 pár evezősök között 6. lett, ezzel pontszerző a moszkvai olimpián. Ugyan ebben az évben az „Év evezőse” címet is elnyerte. 

A 2010-es Fenyőfutáson mint rendező
                               

 2. Kiemelkedő oktató-nevelő munkája, mellyel több generációt is segített jobb és teljesebb felnőtté válni. 1985-ben együtt kezdtük a pedagógus hivatást a Szent István Általános Iskolában. Egész pályafutása során csak itt tanított, mindvégig hű maradt településének iskolájához. Osztályfőnökként és szaktanárként is példamutatóan dolgozott. Sokszor együtt készítettük fel diákjainkat országos futóversenyekre, melyeken sikerek garmadáját értük el bizonyítva ezzel, hogy a tehetség, a csiszolatlan gyémántok sora Szigethalmon is fellelhető. 

2016 Mohács-a honjáró
                                          

 

3. Közösségépítő, közösségfejlesztő tevékenysége sokak számára ismert. Már nagyon korán csatlakozott a frissen alakuló Szigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesülete gárdájához. Mindvégig értékes és hasznos munkájával segítette az egyesület sikeres működését.  

2013-ban jelzést újítottak-vidáman és szorgos kézzel
                    

 

 Visszavonulásom után ő lett ennek az országos hírű turisztikai egyesületnek a „kormányosa”. Azóta is lelkesen, nagy tudással irányítja a bakancsos életet városunkban. Ennek során versenyeket szervez, tevékeny részese a város mindennapjainak, tovább folytatja a szívemnek oly kedves küldetést, hogy megszerettesse a természetet és megismertesse hazánk szép tájait szigethalmiak sokaságával. Tömött buszokkal járják végig hazánk értékeit, szépségeit. Versenyeket szervez Szigethalmon, ezzel idecsábítva más vidékek avartaposóit. 

                        A Szigetországi turistatalálkozó első helyezettje Halásztelken

 

  Bata Ilona mióta ismerem Szigethalmon és Szigethalomért tevékenykedett, tevékenykedik és fog is tevékenykedni, remélem még hosszú ideig. 

 

2022 Villány- a csúcs magányában


Sok sikert! Csak így tovább!

 

                             Epilógus!

 

Határtalan öröm és büszkeség

 

 Kezdjük a száraz ténnyel! 2024-ben Szigethalom díszpolgárává Bata Ilonát választották. A tény magában is örvendetes, de az tudja teljes bizonyossággal ezt helyi értékén kezelni, aki ismeri az Ő életútját, tevékenységét. 

Díszpolgár lett ezen a délutánon - 2024. június 7.-én

 Nekem volt szerencsém kollégaként és sporttársként is megismernem.

 Közel 45 éve annak, hogy először összefutottunk, mint leendő szépreményű tanárok. Ő már akkor sportoló, olimpikon volt. A jó szerencse egy helyre vezérelt bennünket az oktatás „frontján”. Több mint 30 évig tanítottunk együtt, a szigethalmi Szent István Általános Iskolában, ő nagy-nagy türelemmel, empátiával és lelkesedéssel „ápolta” a jövő reménységeit. Együtt lelkesedtünk a földrajzért, együtt tapostuk az avart tanítványainkkal Magyarország legszebb tájain.

2013-ban a Mátrában kóboroltunk együtt!
  

Ott volt, amikor tanítványaimmal megalapítottuk Szigethalom mára már legaktívabb közösségévé fejlődött sportkörét, a Szigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesületét. Természetbarátok ezreinek mutattuk meg együtt hazánk legszebb tájait. Ahogy egy régi csodás természetfilm címe utal rá: „Hegyen-völgyön cimborák” lettünk.

 Mára ő lett a kormányos, ő vezeti az egyesületet, szervezi a nagy népszerűségnek örvendő programok garmadáját.

 Úgy érzem a most méltán neki ítélt kitüntető cím az egyesület minden tagjára motiválóan hat. Még aktívabbak, még lelkesebbek lesznek, hiszen látják, hogy Szigethalmon van becsülete a „köznapi” természetbarátoknak, az igazi közösségi embereknek. 

2018-ban Kötcsén- együtt, Ila az elmaradhatatlan sárga kabátban
 

 Ezúton gratulálok Bata Ilonának a kitüntető címhez. Ott voltam túratársaimmal együtt, amikor június 7-én dübörgő tapsvihar közepette felszólították a színpadra. Szigethalom Önkormányzata Kazinczyt idézve „jól s jót döntött”. Ebben egész közösségünk teljes mértékben egyetért.

 Hajrá Ila! Kívánom, hogy még sokáig fejtsd ki áldásos tevékenységedet Szigethalomért és túratársaidért!

                                                                                                        Nád Béla sporttárs és kollégaMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lillafüredi pillanatok!

A "Sündörgök" sikere