25 évesek lettünk! Második fejezet.

 

Egyesületünk tagsága a klub 25 éves fennállása alatt sok-sok dolgot tartott szem előtt! Köztük is vezető helyen állt, hogy NŐTÁRSAINK is érezzék feléjük áradó figyelmünket és tiszteletünket! HÖLGYEK nélkül lehet élni, de minek?


 

A következő válogatás a régebbi írásaimból és pár réges-régi fénykép bizonyítja nekünk mindig is fontos volt és lesz is a közös kacagás, a közös „izzadás”, miközben azért a „virágszálakra” is odafigyelünk!!!

2009- A VIII. Fitt-Lesz Halom!-Egy nap a jókedv és a mozgás jegyében!

Szállj csak, szállj csak magasabbra-2009
 

Egyesületünk, a Szigethalmi TE lelkes csapata élükön Lang Mónika, mint organizátor február 21-én immár nyolcadik éve fújta meg ama képzeletbeli harsonákat, melynek hangjaira 600 lelkes szervező, sportoló és sporttal csak most ismerkedő magonc találkozott össze Szigethalmon a Gróf Széchenyi Általános Iskola környékén (bizony elfoglaltuk az épület mellett a környező utcákat is). A folyosókon nyomakodva a helyszínek közt gyakran éreztem magam szardíniának.

Egyesületünk már régóta vallja azt, hogy egy sporteseménynek nem személyeket, hanem családokat kell kiszolgálnia. Ne csak apa vagy anya, hanem a komplett família mozogjon, és ezzel együtt örüljön együtt. Hiszen épp testben, épp lélek, abban pedig épp család és épp jövő! Ugye nem gondolkodunk rosszul?

Mivel is kezdődhetne egy ilyen „fesztivál”? Aki a futásra tippelt- nyert. A 4 kilométeres hóban-sárban futás az „Ébredj Szigethalom!” nevet kapta. No, aki végig cuppogta a távot az felkelt. Imi bá (Kenyér Imre örökifjú sporttársam- a szó legnemesebb értelmében) köszi, hogy itt cuppogtál velünk!

Hajrá MINDENKI-2009

 

Az ébresztő átmozgatás után háromféle freccsent szét a mozogni vágyók (Istenem’ be szép leírni- hát még látni) népes tábora. A kismamák és porontyaik a bukfenctornán, az apukák az asztalitenisszel majd a dartsszal, míg amazonjaik az aerobik órákkal üthették el idejüket és egy klasszikust idézve „égethették a zsírt”. Engem, aki szabadon csapongtam különösen az aerobik varázsolt el. Férfitársaim! Ez az, amit látni kell! (egyesek szerint „csinálni”) no, de nagyban rontja az esztétikai élményt a verejtékcsepp a szemben és a reszkető szemgolyó. Nem titok: a csúcs a Kangoo Jump. Valami fura futurisztikus valami, ami a profiknak mennyei örömöt, másoknak mozgásszervi problémákat okoz. No, de ezt látni kell! 

Hopp-hopp kis Kangoo-2009

 

A nap folyamán még volt táncbemutató, ismerkedés a küzdősportokkal (hogy rosszmájú legyek – a résztvevők felsegítésével, összesöprésével), kosárlabda, csocsó, sprintverseny. A nap „fénypontja” - amit én egyik kedvenc filmem után a SAS leszáll órának neveztem- Szentgyörgyi Rómeó órája volt.

Most illenék felsorolni a sok-sok verseny nyerteseit (akik előtt mélyen meghajolva megemelem futósatyakom), de én úgy gondolom ezen a napon mindenki nyert és nem csak erőt, egészséget (mint katonáék), hanem sok vidám pillanatot, leendő edzőtársakat, barátokat. Mert nekünk erről szól a sport: Nevetve közösen „égetni.”

Amikor a sas egyenesen Pécsről leszáll!-2009

 

Úgy gondolom a résztvevők közül sokan már most „égnek” a vágytól, hogy 2010 februárjában ott legyenek a IX. Fitt-Lesz Halmon!

Nád Béla

Pár kép 2011-ből 

Dagonya deluxe-2011  

Futni jó, éremmel a nyakban még jobb-2011     

Hopp újra-2011

Szakavatott mester és a küzdelem-2011

Fitt-lesz 2013-ban is volt!


 

Fittlesz plakát-2013-ból


Vigyázz kész ...-2013

Tárd ki...-2013

Pihi vagy nem pihi-2013

Baráti invitálás egy újszerű és nagyszerű sportnapra- 2014-ből

   Egyesületünk már több éve nőnap táján megrendezi, a Fitt- Lesz Halom egész napos sportkavalkádját.

 Van itt minden, amit egy egy „sportos ember kívánhat. Hosszútávfutás a csuszpájzban, vágta a salakon, a fittness mindenféle „csemegéje”. Emellett persze rengeteg más apró „sportbonbon” is várja az ínyenceket.

  A főrendező, Lang Mónika minden évben országos hírű mestereket hív meg, hogy vidám, de verejtékes órákat szerezzenek a mozogni vágyóknak. Így jutott el hozzánk Béres Alexandra vagy éppen Katus Attila. A fecsegő tipegőktől az érettebb hölgyekig mindenki megtalálja itt a kedvére való programot.

 Mondhatják erre a szkeptikusok: ilyen rendezvényt minden hónapban tucatnyit rendeznek. No, ezt nem hiszem! Itt egy egymást ismerő baráti rendező- és sportológárda várja az újoncokat. Mindenkit szívesen fogadnak. Emlékszem egyszer túlsúlyos férfi létemre elcsábultam egy aerobic foglalkozásra. Nem voltak lesajnáló, kaján pillantások, nem volt elfojtott gúnykacaj. ( (Pedig amit műveltem….) Bátorító tekintetek vettek körül! Ahányszor rendezőként részt vettem a Fitt- Lesz napon mindig fáradt, de elégedett, mosolygós sporttársakat láttam, akik az „ép testben ép lélek” szellemét követték!

    Kedves sportbarátok! Gyerek el idén március 8-án erre a remek sportnapra! Lesz rengeteg program, lesz sok-sok sporttárs és lesz rengeteg vidámság. Nem hisztek nekem? Ne is higgyetek! Gyertek, járjatok utána magatok!

A jövő lehetséges bajnoka-2014

 
Kick-box és aerobic-kettő az egyben-2014

Egy nyúlfarknyi cikk 2015-ből

 2015 március 7-én több mint 500 sportolni vágyó özönlött a Gróf Széchenyi István Általános Iskolába a Fitt- Lesz Halomra, hogy mindenféle mozgásformákkal múlassák az időt, szórakoztassák magukat, no és persze megmozgassák izmaikat.

 Lang Mónika, a főrendező ismét kitett magáért. Aki eljött rengeteg újdonsággal és „trendy” dolgokkal ismerkedhetett meg. Neves edzők vezették a nagyon izzasztó és mégis oly sikeres foglalkozásokat. Aki versenyezni akart dartszozhatott, futhatott, pingpongozhatott. Mozgott ezen a napon Szigethalom apraja-nagyja. Deli daliák, de főként a Vénuszok tömegei.

Mozgás, látvány, szórakozás-2015

 

    Összeállította a saját cikkeiből és képeiből:   A Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke, Nád Béla

Még 23 „meglepivel” készülök hogy meglegyen a 25!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A "Sündörgök" sikere

Lillafüredi pillanatok!